bart-kaell

1982 – Bart werd gecontacteerd voor deelname aan de Baccara-beker, waar hij als totaal onbekend individu de publieksprijs in ontvangst mocht nemen. Het was ook dàt jaar dat “Bart” besluit “Bart Kaëll” te worden en professioneel zanger.

1983 – Bart nam een eerste maal deel aan de Eurosong en werd derde met “Symfonie”, een eigen compositie en tekst. Na deze eerste single volgden vele andere nummers, onder andere “Hallo dag Bart” en “Op mijn eiland”.

1986 – Bart kreeg de waardering die hij verdiende met “La Mamadora”. Dat zelfgeschreven nummer werd een superhit, meegezongen door jong én oud !

1987 – Bart deed nog eens mee aan Eurosong en werd tweede met een eigen compositie “Carrousel”.

1989 – Toen kreeg Bart steun van Roland Verlooven en ontstonden succesliedjes als “De Marie-Louise”, “Duizend terrassen in Rome” en “Zeil je voor het eerst”, allemaal goed voor platina. Dankzij VTM kregen Vlaamse artiesten meer kansen en de ene hit volgde de andere op. Bart werd door VTM gecontacteerd om de VTM-Mini-playback-show te presenteren en dat werd een schot in de roos. Nadien kreeg hij de presentatie van de Soundmixshow toegewezen (en vervulde die taak 10 jaar met zijn gekend enthousiasme). Ondertussen waren reeds diverse gouden en platina lp’s en cd’s verschenen. Hits als “Mooi om te zien”, “Marlène”, “Mooi weer vandaag” en “Samen in de zon” wisselden elkaar af.

1994 – Bart volgde Walter Capiau op als presentator van “Het Rad van Fortuin”. Dat werd door het publiek zéér goed gesmaakt want Bart brak het “Rad van Fortuin-marktaandeel-record”.1998 – Bart staat er terug met een nieuwe full-cd “Noord en Zuid” met 12 internationale zeemansliederen, vertaald door Johan Verminnen. Daaruit volgden enkele singles waaruit de hit “Ik heb je lief”, een vertaling van “The last farewell” van Roger Whitaker.

2006 – Bart gaat in zee met de succesvolle manager van Laura Lynn, Patrick Vandewattijne. Voor de zomersingle “‘T IS VOLLE MAAN VANNACHT”, waarvan Bart zelf tekst en muziek schreef, ontving hij tijdens “Zomerhit” van Radio 2 de “ambiancemaker-trofee” van 2006 !